woensdag 17 april 2013

Vliegen wordt beleven

Mijn afstudeerconcept is bekend! Gelukkig maar, want ik was een paar weken mezelf even kwijt tussen mijn eigen gedachten... Sjongejonge, dat was me nogal een bevalling zeg. Van een heel toekomstgerichte prognose naar een superpraktisch, toepasbaar concept dat een bedrijf nu zou kunnen realiseren. Ga er maar aan staan :-s

Ik ga voor KLM een soort 'vliegbeleving' ontwerpen, (voor de verre vluchten). De basis zit 'm in de maaltijd. Die wordt niet alleen beter en aantrekkelijker (want de vliegtuigmaaltijd wordt nu niet heel positief gewaardeerd), je kunt 'm ook vooraf kiezen (net zoals je je stoel selecteert). Dat is leuk voor de voorpret en daarbij handig voor KLM, want die weten precies hoeveel van elk ze aan boord moeten hebben en waar ze afgeleverd moeten worden. Er zijn drie keuzes.

KLM moodboard
Impressie van de organisatie KLM
 
Maar er is meer: jouw keuze die je vooraf doorgeeft zegt iets over jouw 'smaak' en wie jij bent. Met behulp van deze informatie kun je ook de rest van de vliegreis persoonlijker maken. Zo krijg je bijvoorbeeld een op jouw stijl samengesteld inflightmagazine. En in plaats van een lijst van 100 films krijg je eerst een speciaal voor jou geselecteerd aanbod te zien. Je zou zelfs drie verschillende 'safety-filmpjes' kunnen maken. Zo wordt een vliegreis in plaats van een massale, een meer 'persoonlijke' beleving, waardoor deze onderdeel wordt van je vakantie in plaats van een noodzakelijk kwaad om van A naar B te komen.
 
 Maaltijden moodboard
Voorbeelden van hoe vliegtuigmaaltijden ook vormgegeven kunnen worden

Heb je leuke ideeën voor dit concept? Ik hoor ze natuurlijk heel graag! Ben of ken je iemand die ervaren is in het samenstellen van (vliegtuig)maaltijden, veel kennis heeft van vliegreizen en alle eisen die een vliegtuigcabine met zich meebrengt óf misschien zelfs bij KLM werkt? Ik kom graag in contact!

1 opmerking:

  1. Spannend concept! Fijn dat je nu weet welke kant je op wil, dan is de grootste hobbel genomen (zo werkt dat bij mij tenminste). En over een tijdje zijn we gewoon allebei klaar :)

    BeantwoordenVerwijderen