woensdag 27 februari 2013

'Hunger' naar het nieuwe Rijksmuseum

Voor het vak 'Productstyling' kregen we de opdracht een aantal media te ontwerpen, ter ere van het nieuwe Rijksmuseum dat 13 april dit jaar geopend wordt. Meike, Suzanne, Ramona en ik maakten een magazine, bedachten een event waarop het magazine gelanceerd wordt en maakten een teaserfilm ter promotie van het event.

Concept
Na 10 jaar slechts een beperkt deel van het Rijksmuseum en de collectie te hebben kunnen zien, gaan we er vanuit dat mensen 'hongerig' zijn naar kunst. Ze willen zich na al die tijd weer laten voeden en inspireren door de prachtige kunstwerken uit de Gouden Eeuw. Het concept dat we bedachten heet daarom 'Hunger'.
Rijksmuseum 'Hunger' logo
Magazine
Het magazine is een eenmalige uitgave met dezelfde titel als het concept. De inhoud van het magazine sluit aan op het food-karakter dat spreekt uit 'hunger', wat terug te zien is in de namen van de artikelen. Ook heeft het magazine 'gelaagdheid' meegekregen. Dat zie je in het ontwerp, maar ook in de invulling van de artikelen.

Rijksmuseum 'Hunger' magazine cover
Hunger magazine cover
Rijksmuseum 'Hunger' magazine spread
Hunger magazine introspread
Rijksmuseum 'Hunger' magazine content
Hunger magazine content
Rijksmuseum 'Hunger' magazine artikel 'Recipe'
Hunger magazine artikel 'Recipe'
Rijksmuseum 'Hunger' magazine
Hunger magazine artikel 'To die for'
 
Event
Voor de lancering van het magazine bedachten we een event dat een letterlijke invulling aan het concept 'Hunger' geeft: een enorm Gouden Eeuws banket bij het Rijksmuseum. Lange tafels met grote stukken voedsel waaraan je kunt aanschuiven. Het magazine verschijnt op het grote scherm aan het museum en wordt door de bediening uitgereikt aan de gasten, samen met een speciaal 'kunstmenu'.

Rijksmuseum 'Hunger' event banket
Hunger event sfeerimpressie banket
Rijksmuseum 'Hunger' event menu
Hunger event menu banket
Rijksmuseum 'Hunger' event omheining schilderij
Hunger event omheining schilderijlijst
Rijksmuseum 'Hunger' event kunstmenu
Hunger event 'kunstmenu'
 
Film
Om het event aan te kondigen maakten we een korte teaserfilm die qua inhoud helemaal past binnen het concept 'Hunger' en qua stijl aansluit op de Gouden Eeuw. Aan een lange bankettafel gaan vier mensen helemaal los op het eten. Ook hier weer die gelaagdheid, want het eten heeft een dubbele betekenis, net als in de schilderijen in het Rijks.
 

Rijksmuseum 'Hunger' film
Hunger teaserfilm2 opmerkingen:

  1. Tof gedaan! Ik vind het zo leuk dat alles klopt en het echt één geheel is! Moet je je opdrachten altijd in groepjes maken? Lijkt me moeilijk. Bij ons gaat alles individueel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Dit was voor ons ook de eerste (en meteen laatste) keer in groepjes. Even omschakelen, maar in ons geval pakte het heel goed uit :) Was leuk!

      Verwijderen