woensdag 14 november 2012

Boekinspiratie

Tijd voor wat boekentips!
Op vakantie ging een flinke stapel mee en daar zaten een aantal aanraders tussen :)

 • Graphic Design Thinking: beyond brainstorming (Ellen Lupton)
  Een boek over het ontwerpproces; de verschillende fases en technieken die je in elke fase kunt gebruiken. Deels bekend materiaal, maar goed (opnieuw) uitgelegd en met leuke praktijkvoorbeelden. Maar ook veel inspirerende (voor mij) nieuwe technieken en bovendien een prettige, mooie vormgeving.
  Van dezelfde auteur is 'Thinking with type' trouwens ook een aanrader. Voor iedereen die net als ik houdt van letters en typografie.

Graphic Design Thinking
Graphic Design Thinking - Ellen Lupton

 • Logo Design Love (David Airey)
  De auteur van dit boek blogt al jaren over logo's en schreef dit boek op basis van alles wat hij hierover heeft geleerd. Het is lekker 'down to earth' en er staan leuke voorbeelden in ter inspiratie. Niet alleen techniek en proces, maar ook 'randzaken' zoals hoe je zelf gemotiveerd blijft als designer. Bijzonder is ook dat hij een hoofdstuk wijdt aan 'pricing' en zijn eigen missers op dit gebied gebruikt om aan te geven waar je vooral op moet letten als zelfstandig ontwerper.
Logo Design Love
Logo Design Love - David Airey
 
 • The Creative Entrepreneur (Lisa Sonora Beam)
  Op het eerste gezicht ziet het er misschien een beetje zweverig uit, maar het leuke van dit boek is juist dat het de emotionele en rationele kant van het starten/hebben van een creatieve onderneming verbindt. Het helpt je na te denken over waar je passie ligt en waar je goed in bent en tegelijk over de  meer zakelijke kanten van je (nog te starten) bedrijf. Een verrassend praktisch en nuttig boek.


Ben je nu voorlopig even uitgelezen? Welnee!
En het lijstje met 'te lezen boeken' wordt alleen maar langer, want op de boekkunstbeurs kwam ik nog een paar fijne boeken tegen:
 • Outside the Box Cardboard Design Now (Michael Czerwinski)
 • Handmade Packaging Workshop (Rachel Wiles)
 • Paper Made (Kayte Terry)
Outside the Box Cardboard Design Now
Outside the Box Cardboard Design Now - Michael Czerwinski e.a.

Ken je één van deze boeken toevallig? Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Over een tijdje begin ik in 'How to be an explorer of the world' (Keri Smith). Lijkt me leuk! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten